Pojdi na glavno vsebino

Vabilo za starše: Srečanje z gosti društva Žarek

2. april 2010

SPOŠTOVANI STARŠI!

Ponovno vabimo starše vseh treh šol, da se udeležite srečanja z gosti  iz Društva Žarek. Prihajajo z Jesenic. Tam imajo prostore za srečevanje mladostnikov, ki bi drugače svoj prosti čas preživljali na ulici. Sodelavci društva jim nudijo razne dejavnosti. Poleg tega pa so ustanovili tudi komuno Skupnost Žarek v Bitnjah pri Bohinjski Bistrici. Tam svoje življenje urejajo in na novo postavljajo bivši odvisniki.

Ga. Ivanka Berčan, ustanoviteljica in vodja društva, gonilna sila vsega dogajanja, bi nam v prvem delu predstavila ob kakšne kamne se ponavadi spotaknejo mladi, ki so zapadli v zasvojenosti, kje ne zmorejo, kje zadevam niso kos, kje in zakaj jim zmanjka moči. Takšna znanja staršem zelo pomagajo prepoznavati stisko svojega otroka, zaznavati morebitne težave in omogoča ustrezno opremljenost za pogovor, pomoč in podporo mladostniku.

V drugem delu pa bi nam spregovorila bivša odvisnica. Pripravljena nam je predstaviti svojo zgodbo.

Obe pa si želita tudi pogovora z vami, vaših vprašanj.

Če boste prišli na predavanje, to ne pomeni, da imate doma odvisnika. To samo pomeni, da vam je mar, kako vzgajati otroka v današnjem času, da se zanimate za premnoge pasti, ki prežijo domala na vsakem koraku. Opremljeni z znanjem in informacijami smo starši veliko bolj suvereni pri pogovorih z otroki, predvsem pa osvajamo tudi veščine ustreznega funkcioniranja.

SREČANJE BO V SREDO, 07. APRILA 2010, OB 18. URI
V PREDAVALNICI V II. NADSTROPJU, ŠT. 253.

SREČANJE TUDI TOKRAT ORGANIZIRA IN FINANCIRA LAS ŠKOFJA LOKA (= Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti v Občini Škofja Loka).

Lepo povabljeni!

Mateja Potočnik Poljanšek
članica LAS-a

Mateja Košnik
svetovalna delavka na Gimnaziji Škofja Loka

Marta Jenko
svetovalna delavka na Srednji Lesarski šoli Škofja Loka

Irena Kristan
svetovalna delavka na Srednji strojni šoli Škofja Loka

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...