Pojdi na glavno vsebino

Srečanje UNESCO ASPnet šol na Cerju ob 100-letnici konca velike vojne

23. september 2018

Ob Pomniku braniteljev slovenske zemlje na Cerju nad Mirnom se je v petek, 21. septembra 2018, zbralo preko 600 učencev in dijakov slovenskih šol, ki sodelujejo v UNESCO ASP mreži. Zbrali smo se ob 100-letnici konca 1. svetovne vojne. 

Udeleženci smo prišli iz 75 osnovnih in srednjih slovenskih šol, nekaj učencev je bilo tudi iz italijanske Gorice in Tržiča (Monfalcone). V organizaciji Gimnazije Nova Gorica je dan minil v delu v različnih delavnicah, na koncu pa so prisotne pozdravili tudi Jasna Rojc, ravnateljica Gimnazije Nova Gorica, Mavricij Humar, župan občine Miren-Hrastovlje in Jože Bogataj, nacionalni koordinator UNESCO ASP mreže.

 Slovenska mreža UNESCO ASP letos praznuje 25-letnico delovanja in, kakor je poudaril nacionalni koordinator, "smo ravno mi tisti, ki se moramo zavedati, kako pomembno v tem času je, da se učimo, da bi znali živeti skupaj, kot udejanjanje enega izmed temeljnih Delorsovih stebrov izobraževanja za 21. stoletje". 

V okviru mednarodnega dneva miru in mednarodnega dneva ENO Tree Planting smo posadili tudi drevo miru. 

Srečanje slovenskih osnovnošolcev in srednješolcev iz desetih UNESCO ASP regijskih središč je bil letošnji apel k miru, kajti le mir nam vsem prinaša možnost, da živimo v skladu z našimi željami in le mir prinaša napredek in blagostanje. Mi smo tisti, ki mu lahko utremo prosto pot. 

Ana Prevc Megušar, koordinatorica UNESCO ASPnet 

Jože Bogataj, nacionalni koordinator UNESCO ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...