Pojdi na glavno vsebino

Sprejem najuspešnejših maturantov pri predsedniku države

5. oktober 2014

V soboto, 4, oktobra 2014, sta  predsednik države Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr.Stanka Setnikar Cankar na Brdu pri Kranju sprejela najuspešnejše maturante letošnje generacije. Preko 90 najuspešnješih dijakov se je skupaj s starši in ravnatelji šol zbralo na slavnostnem sprejemu. Od tega je bilo 20 dijakov in dijakinj splošnih gimnazij, ki so na maturi dosegli največje možno število točk, to je 34.

Oba slavnostna govornika sta maturantom čestitala za dosežen uspeh in jim zaželela uspešen študij. Predsednik Borut Pahor je  med drugim še posebej poudaril, da je pot mladih v tujino zaradi dodatnega strokovnega izobraževnaja seveda nujna in zaželena, je pa res, da naj se ti mladi strokovnjaki po opravjenem študiju tudi vrnejo in svoje znanje uporabijo v svoji domači sredini. 

 Govornika sta se zahvalila vsem učiteljem v srednjih šolah, ki so s svojimi kompetencami in strokovnostjo  pripomogli k uspehu vseh prisotnih dijakov. Kljub temu sta oba poudarila, da uspeh gre pripisati tudi njihovemu lastnemu znanju, ki ga imajo v času študija možnost oplemenititi.

Sledilo je fotografiranje s predsednikom in druženje. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...