Pojdi na glavno vsebino

Slovo generacije 2019

23. september 2019

Tudi za letošnje maturante smo na šoli pripravili slavnostno prireditev Slovo generacije, ki je bila v četrtek, 26. 9., ob 19. uri v šolski predavalnici. 

Kot je v navadi, smo pregledali rezultate na letošnji splošni maturi in le-ti so bili več kot odlični:  splošno maturo je opravljalo 145 dijakov, od tega vas je 143 maturo tudi uspešno opravilo (oz. v spomladanskem roku vsi prijavljeni, teh pa vas je bilo 138). 

Med letošnjimi maturanti je 8 zlatih maturatnov in maturantk, od teh pa dve diamantni z vsemi možnimi točkami.

Pregledali smo tudi rezultate letošnjih poletnih olimpijad, kjer so se prav tako izkazovali znanje na mednarodni ravni. To so bili: Eva Jug na matrematični olipmijadi JV Evrope v Neaplju v Italiji, Klemen Bogataj na fizikalni olimpijadi v Tel Avivu v Izraelu in Bor Krajnik na biološki olimpijadi v Szegedu na Madžarskem. Klemen In Bor sta se vrnila z bronasto medaljo, Eva pa s pohvalo.     

Ravnatelj in župan g. Tine Radinja sta čestitala vsem  maturantom za njihov uspeh, razredniki pa so svojim dijakom podelili še nagelj - simol mature in zrelosti. 

Za kulturno doživetje sta poskrbeli maturantki Lea Zupan Debelak in Janina Jerman Grašič. Slovesnosti so se poleg učiteljskega zbora udeležili tudi starši in po prireditvi smo na družabnem srečanju obujali spomine na naše štiriletno sodelovanje.

S septembrom se maturantom izteče status dijaka, s 1. oktobrom se vsem, ki so vpisani na fakultete, prične novo študijsko leto. 

Eva Jug in Liza Habjan, letošnji diamantni maturantki, predsednik države Borut Pahor ter minister za izobraževanje, znanost in šport dr, Jernej Pikalo vabita še na poseben sprejem za diamantne maturante na Brdo. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...