Pojdi na glavno vsebino

Škofjeloški gimnazijci ta teden v Veliki Britaniji

6. september 2015

Odprava za zlato priznanje MEPI in mednarodna izmenjava dijakov  - vse v sodelovanju s Truro School iz Truroja v Cornwallu v Veliki Britaniji

V tednu od 3. do 12. septembra poteka odprava za zlato priznanje MEPi, ki jo naši gimnazijci že vrsto leto opravijo v angleškem Cornwallu, natančneje, izhodišče odprave je mesto Truro. Po dnevih hoje po sipinah cornwalske obale dijaki zadnji dan uživajo v deksanjju in vodnih športnih. 

Tudi letošnja odprava poteka v sodelovanju s Truro School (www.truroschool.com/senior). Na letošnji odpravi je 23 dijakov, spremljata jih koordinatorici programa MEPI profesorici Mateja Prevodnik Mayland in Alenka Kolenc Krajnik. 

Na osnovi dolgoletnega sodelovanja z omenjeno šolo je z angleške strani že pred leti prišla pobuda, da bi dijaki obeh gimnazij sodelovali tudi v enotedenskem skupnem projektu in po letu priprav  se je skupina 11 škofjeloških dijakov 3. letnika v soboto, 4. septembra,  pod mentorskim vodstvom mag. Nataše Zaplotnik in prof. Ane Prevc Megušar odpravila v Truro v Truro School, kjer jih čakajo gostitelji. 

Tematika, s katero se bodo v tem tednu ubadali, je energija in alternativni viri ter varstvo okolja v okviru  trajnostnega razvoja regije. 

Ko bosta obe skupini zaključili delo, se v soboto, 12. septembra, vračata domov. Želimo jima veliko delavnega elana in lepih trenutkov med angleškimi sošolci.

Jože Bogataj, ravnatelj  

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...