Pojdi na glavno vsebino

Simfonični orkester Crescendo

7. september 2020

Simfonični orkester Crescendo je začel delovati novembra 2012 pod okriljem Gimnazije Škofja Loka. Orkester sedaj deluje v okviru Glasbenega društva Crescendo, ki je bilo ustanovljeno ob koncu leta 2013. Orkester ustvarja pod taktirko dirigenta Žige Kerta, sestavlja pa ga okoli 40 glasbenikov. Veseli nas dejstvo, da je orkester sestavljen večinoma iz dijakov in študentov, s čimer lahko pogumno zrejo v prihodnost njihovega ustvarjanja in delovanja. Simfonični orkester Crescendo vsako leto priredi dva koncerta, božičnega in pomladnega, občasno tudi z več ponovitvami. Njihov program sestavlja tako klasična glasba kot tudi skladbe domačih in tujih skladateljev ter priredbe popularne glasbe.

Za Glasbeno društvo Crescendo je bil prvi večji samostojni projekt gala koncert muzikalov na Škofjeloškem gradu junija 2017. Simfonični orkester Crescendo je takrat združil moči z Mešanim pevskim zborom Crescendo in se predstavil s priredbami najbolj znanih muzikalov na razprodanem koncertu na grajskem vrtu. V letu 2018 je skupaj z MePZ in irsko glasbeno skupino izvedel že drugi koncert na Škofjeloškem gradu, tokrat obarvan v irske in keltske ritme.

Trudijo se izvajati repertoar, ki bi klasično glasbo približal tudi manj izkušenemu poslušalcu, saj verjamejo, da je to glasba, ki jo lahko vzljubi prav vsak.

SIMFONIČNI ORKESTER CRESCENDO IŠČE NOVE ČLANE!

Si študent ali dijak in igraš inštrument? Pridruži se nam na uvoidnem sestanku, ki bo v petek, 18. septembra, ob 18.00 na Gimnaziji Škofja Loka. Vaje imamo vsako soboto dopoldne.

Za več informacij nas lahko kontaktiraš preko Facebooka-a ali na info@crescendo.si.

Žiga Kert, dirigent

Vabilo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...