Pojdi na glavno vsebino

Sebastjan Kordiš, član zlate olimpijske ekipe na lingvistični olimpijadi

13. avgust 2019

Zaključena lingvistična olimpijada 2019

Od 29. julija do 2. avgusta je v Yonginu v Južni Koreji potekla 17. mednarodna lingvistična olimpijada. Sodelovalo je 54 ekip iz 36 držav. Tekmovanje je potekalo individualno in ekpino. Letošnje ekipno tekmovanje je bila naloga iz precej neznanega sistema sporazumevanja - iz posebnega načina zapisovanja, ki se uporablja pri ritmični gimnastiki za opis elementov, ki jih izvajajo telovalci. Tekmovalci na ekipnem tekmovanju iz lingvistike so si ogledali vrsto posnetkov gimnastičnih nastopov in nekaj zapisov zanje ter ugotovili sistem zapisovanja. Pri tem je nalogo zelo uspešno rešilo toliko ekip, da se je strokovna žirija odločila, da letos podeli več bronastih in srebrnih medalj kot običajno, zlato pa je pripadlo samo eni ekipi - to je bila ekipa Slovenije, ki se je odrezala izjemno dobro in je ostale države pustila krepko za sabo!

Slovensko ekipo so sestavljali Rok Tadej Brunšek, Gimnazija ŠC Velenje Ana Meta Dolinar, Gimnazija Bežigrad Ana Luetić, Gimnazija Vič Sebastjan Kordiš, Gimnazija Škofja Loka.

Ekipno tekmovanje je trajalo tri ure. Kaj je pripomoglo k zmagi? Sodelovanje med člani ekipe, ki so se dobro ujeli in si porazdelili delo, ter dobro izkoriščen čas. Ekipa še prihaja k sebi od tega, da so pustili za seboj vse velike in močne države. Pri timskem delu je "kemija" med člani ekipe zelo pomembna. Glede na to, da to ni prva ekipna medalja Slovenije, se pri nas očitno dobro razumemo.

Individualno so bili prvi Američani, zlato ekpino slovensko medaljo pa so tudi naši tekmovalci obogatili še z dodatnimi individualnimi lepimi uspehi: Rok Tadej Brunšek - bronasta medalja, Ana Meta Dolinar - častna omemba za dosego rezultata, Sebastian Kordiš - častna omemba za dosego rezultata, Ana Meta Dolinar - priznanje za najboljšo rešitev problema.

Dijake je spremljala mentorica dr. Simona Klemenčič, že vrsto let pa kot članica žirije na olimpijadi sodeluje tudi Gabrijela Hladnik.

ponedeljek, 5. avgust 2019

povzeto po novici ZOTKS, objavljeno na spletni strani: https://www.zotks.si/logika/novice/zaklju%C4%8Dena-lingvisti%C4%8Dna-olimpijada-2019

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...