Pojdi na glavno vsebino

Ruski večer 2012

28. november 2012

Dijaki in dijakinje vseh štirih evropskih oddelkov so se skupaj s profesorico Marjeto Petek Ahačič v četrtek, 29. novembra 2012, ob 18. uri v knjižnici predstavili s svojim programom.

Pokazali so nam, kaj so se naučili pri pouku ruščine. Dijaki 3. b so zapeli nekaj nam dobro znanih ruskih pesmi, 2. e se je predstavila s kratko igro o jajcu, sledile so recitacije (1. e) in predstavitve nalog iz predmetov Družbene vloge slovenščine (2. e) in Književnost in prevodi (4. e), kjer sta dijaka predstavila lastni prevod ruskih pesmi. Kar trije dijaki Gimnazije Škofja Loka so v lanskem šolskem letu  zaradi izjmenega uspeha na tekmovanju iz ruščine odšli na enotedensko poletno študijsko potovanje v Moskvo. Na četrtkovem večeru smo prisluhnili njihovemu poročilu.

Za konec pa so nam, kot je že tradicija, predstaili eno rusko risanko. Tokrat je bila to zgodba o volku in sedmih kozličkih. Zanimivo.

Dijaki in dijakinje so vse navzoče, in teh je bilo veliko, povabili še na pokušino ruskih jedi in pijač. 

Vsem nastopajočim ter njihovi mentorici prof. Marejeti Petejk Ahačič in drugim, ki so pripravljali ta večer, se v imenu vseh, ki smo uživali v njihovi družbi, iskreno zahvaljujem za njihovo prizadevnost.

Znanje ruščine je danes še kako pomembno in tega se na Gimnaziji Škofja Loka zavedamo. Ruski večer je tako še en kamenček v mozaiku promocije ruščine in ruske kulture v našem okolju.

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...