Pojdi na glavno vsebino

Rezultati spomladanskega roka splošne mature

17. avgust 2023

Maturanti so bili danes seznanjeni z uspehom na splošni maturi 2023 v spomladanskem roku.

Splošno maturo v spomladanskem roku je na Gimnaziji Škofja Loka opravljalo 133 redno vpisanih dijakov in 130 dijakov je maturo uspešno opravilo (97,7%). En dijak opravlja maturo v dveh delih, ena dijakinja ima popravni izpit iz enega izpita, ena pa iz dveh predmetov. 

Izmed 130 uspešnih dijakov je kar 13 zlatih maturantov, med katerimi sta dve diamantni dijakinji: 

Aljaž Bokal, Sara Demšar, Filip Erznožnik, Jakob Grašič, Ema Kafol, Maša Markun, Tjaša Rupar, Nika Stržinar, Meta Šipec, David Šuštar in Ana Tušek so zlati maturanti, diamanatni maturantki z vsemi 34 točkami pa sta Pia Vrečko in Jedrt Šinkovec. Obenem sta to edini diamantni maturantki na splošni maturi na Gorenjskem. 

V generaciji letošnjih maturantov je kar osem maturantov, ki so prejeli 29 točk. 12 maturantov je bilo ocenjenih z 8 točkami (največ možnimi) pri slovenščini in prav toliko pri matematiki na višjem nivoju, sedem dijakov pri angleščini in ena dijakinja pri ruščini. Povprečno število točk na spomladanski splošni maturi na državnem nivoju je 20,3, dijaki na Gimnaziji Škofja Loka so dosegli povprečje 21,5 točk.

Čestitamo vsem dijakom, ki so bili uspešni na letošnji maturi! 

Rok za prijave na jesenski rok splošne mature je zaključen. Razpored pisnih in ustnih izpitov je objavljen v šolskem koledarju na šolski spletni strani. 

Želimo vam lepe, brezskrbne in varne počitnice. Zaslužili ste si jih! 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...