Pojdi na glavno vsebino

Rezultati spomladanskega roka splošne mature 2021

12. julij 2021

V spomladanskem roku 2021 je splošno maturo na Gimnaziji Škofja Loka od skupno 163 redno vpisanih opravljalo 160 dijakov, od tega 6 dijakov s posebnimi potrebami in dve dijakinji z možnostjo opravljanja mature v dveh delih.

Rezultati splošne mature spomladanski rok: 158 dijakov (100 %) je maturo uspešno opravilo, med njimi je kar 10 zlatih maturantov, kar pomeni, da so dosegli 30 ali več točk. 

To so:  Hana Bevk, Katarina Gorišek, Lina Kopač, Nejc Marolt, Kaja Perčič, Jerca Polak, Nika Štular, Mina Šubic, Mirjam Vene in  Nejc Vene.

Štirje dijaki so dosegli 29 točk: Sara Buh, Nika Kalan, Andrej Polak in Teja Prevc. 

Vse možne točke (8) pri slovenščini je doseglo 11 kandidatov: Lana Gorinjac, Katarina Gorišek, Luka Kokalj, Lana Mrak, Katarina Omejc, Kaja Perčič, Jerca Polak, Sara Prosen, Leon Ravnihar, Nika Štular, Katarina Zupančič, 

na višjem nivoju pri matematiki 3 kandidati: Sara Buh, Lina Kopač, Nejc Vene,

na višjem nivoju angleščine 6 kandidatov: Hana Bevk, Blaž Debeljak, Katarina Gorišek, Kaja Perčič, Jerca Polak, Mina Šubic,

2 kandidatki na višjem nivoju pri španščini: Nika Bernik, Maša Sladič,

1 kandidat na višjem nivoju pri nemščini: Vasja Hafner,

1 kandidatka na višjem nivoju pri ruščini: Nastja Emeršič.

Povrečno število točk je 20,93 na državnem nivoju, na naši šoli so dijaki dosegli povprečje 22,66 točk. 

V ponedeljek, 12. 7., in v  torek, 13. 7., se še lahko prijavite na jesenski rok splošne mature, in sicer če nameravate izboljševati katero izmed ocen. (Obrazec je na šolski spletni strani Dijaki/Matura)

Postopki in roki za e vpogled ter možnost ugovora na oceno in ugovora na izračun izpitne ocene na splošni maturi so objavljeni na spletni strani  RIC.

Iskreno vam čestitamo za vaš uspeh! 

Jože Bogataj, predsednik ŠMK 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...