Pojdi na glavno vsebino

Razmišljanja ob koncu leta

20. december 2012

Za Gimnazijo Škofja Loka je bilo leto 2012 uspešno leto. Kljub posameznim problemom smo šolsko leto uspešno zaključili, med drugim s 44 prejemniki zlatih priznanj na državnih tekmovanjih ter kar štirimi dijaki, udeleženci mednarodnih tekmovanj in olimpijad. Tudi rezultati splošne mature na škofjeloški gimnaziji so bili izredno dobri: razen dveh dijakov so se vsi maturanti uspeli vpisati v nadaljnji študij. V novo šolsko leto smo vpisali 146 dijakov prvih letnikov v 4 oddelke splošne gimnazije in 1 oddelek programa klasične gimnazije. Program obveznih in izbirnih vsebin smo realizirali tako kot smo ga načrtovali, še več: s strokovnih ekskurzij, obiskov gledaliških predstav  in izmenjav so se dijaki vračali zadovoljni, ker so si pridobili še eno življenjsko izkušnjo več. Zadovoljni smo, da se dijaki radi odzivajo našemu povabilu za sodelovanje pri pevskem zboru, gledališki skupini in drugim dejavnostim.

Z jesenjo so se na šoli v okviru sanacije začela gradbena dela in potrebna je bila velika mera razumevanja pri menjavi učilnic, menjavah predmetov, kakor tudi potrpljenje pri prenašanju hrupa in prahu. V teh časih, ko sredstev ni na pretek, prenavljamo učilnice in šolo z namenom, da bo z novimi pridobitvami tudi življenje in delo v šoli kvalitetnejše.

S skupnimi močmi lahko naredimo veliko. Zavedamo se, da je vsak nov dan nov izziv tako za učitelje, ki vstopajo v razred k dijakom z novimi vzpodbudami in nalogami, kakor tudi za dijake, ki se izobražujejo z namenom, da si pridobijo čim več kvalitetnih znanj, veščin in spretnosti. Vse to delo ima en sam namen: da dijake opremimo s strategijami vseživljenjskega učenja. Pri tem delu jim učitelji pomagamo in stojimo ob strani.

V šolstvu se obetajo spremembe, vendar smo še vedno trdno prepričani, da bomo s skupnimi močmi zmogli premagati dnevne težave in uspešno nadaljevati začrtano pot.

Vsem, ki ste kakor koli vpeti v življenje in delo naše šole, voščim lepe božične praznike, v novem letu pa želim veliko zdravja, sreče in medsebojnega spoštovanja.

december 2012

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...