Pojdi na glavno vsebino

Rastem s knjigo - projekt za dijake 1. letnika

15. november 2013

Šolska knjižnica

Datum: 6. november 2013

Obvestilo za dijake 1. letnika: Nacionalni projekt Rastem s knjigo SŠ 2013/2014

Dijake 1. letnika obveščamo, da letos ponovno sodelujemo v nacionalnemu projektu Rastem s knjigo SŠ. Projekt razpisuje več institucij, njegov namen pa je »dijake prvih letnikov motivirati za branje ter spodbuditi njihovo obiskovanje splošnih knjižnic«. Projekt se realizira tako, da dijaki prvega letnika obiščejo najbližjo splošno knjižnico. Po programu, ki ga izvedejo splošne knjižnice, vsak dijak prejme knjižno darilo (letos Goran Vojnović: JUGOSLAVIJA, MOJA DEŽELA).

S predstavnico izvajalca programa (Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka) ter ravnateljem in knjižničarko Gimnazije Škofja Loka je dogovorjeno, da dijaki prvega letnika opravijo obisk v spremstvu šolske knjižničarke po priloženem razporedu (abecedni vrstni red oz. skupine pri informatiki), in sicer polovice oddelkov. Druga polovica ima pouk po urniku.

Z obiski bomo pričeli v torek, 19. novembra 2013. Najavljena polovica oddelka se ob 7.15 zbere pred Knjižnico Ivana Tavčarja na Šolski ulici 6 (za Namo in OŠ Loka-Mesto). Obisk traja dve šolski uri. Do 3. šolske ure dijaki pridejo v šolo in nadaljujejo s poukom po urniku. Dijake spremlja knjižničarka. Obisk splošne knjižnice spada v program OIV KIZ in je obvezen za vse dijake 1. letnika. Prisotnost bomo evidentirali s podpisi. Razrednik vsakemu dijaku za obisk prizna 2 uri OIV – KIZ. Pričakujemo, da bo načrtovana dejavnost za dijake koristno napotilo k obisku splošne knjižnice, knjižni dar pa spodbuda in motivacija zlasti za branje leposlovja.

Majda A. Kokalj, prof. knjižničarka

Jože Bogataj, prof. ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...