Pojdi na glavno vsebino

Predavanje za starše

4. april 2011

Spoštovani starši.

Obveščam vas, da bo zadnje predavanje iz letošnjega sklopa šole za starše v četrtek, 7. 4. 2011, ob 18. uri v predavalnici 242. Predavanje je bilo prvotno načrtovano za 21. 4. 2011, vendar je predavateljica zelo zasedena s predstavitvami svoje zadnje knjige Sto obrazov notranje moči in smo zato srečanje prestavili.

V četrtek bo spregovorila o tem, kako naše težave vplivajo na odnos do otrok in kaj lahko naredimo, da bomo mirnejši in močnejši.

Vaše udeležbe na predavanju bomo zelo veseli.

Želim vam lepe pomladne dni in vas lepo pozdravljam.

Saša Bogataj Suljanović
šolska svetovalna služba
04/51 83 335

ALENKA REBULA

se je rodila v Loki pri Zidanem Mostu, a že od otroških let živi v Italiji. Je poročena in mati treh odraslih otrok, stara je 59 let.

Diplomirala je iz filozofije na tržaški univerzi, sedaj je profesorica na slovenskih višjih šolah v Trstu. Že trideset let se ukvarja z izobraževanjem vzgojiteljev in staršev. Zadnja leta  se še posebej posveča osebnostnemu razvoju žensk vseh starosti, vprašanju materinstva, ženskosti ter odnosu med moškim in žensko.

Objavila je več knjig, najpomembnejše sta Globine, ki so nas rodile (vpliv zgodnjega otroštva na naše življenje) ter Blagor ženskam, ki je doživela že pet ponatisov. Lani je izšla njena knjiga Sto obrazov notranje moči. Na raznih simpozijih je sodelovala s strokovnimi prispevki s temo globinske psihologije, vzgoje, filozofije in družbene kritike. Veliko njenih člankov in pesmi lahko najdete na njeni spletni strani www.alenkarebula.com , ki jo vsak dan obiskuje veliko število ljudi.

 Nekaj misli Alenke Rebula o moči:

- Stati kot skala je moč. (Napadati drugega je nemoč.) - Izgovoriti svojo željo in jo tisočkrat potrditi je moč. (Kričati in zahtevati je nemoč.) - Opleti svoj živi vrt zmeraj na novo je moč. (Posuti strup, ki zamori neljube rastline, je nemoč.) - Prepoznati laž je moč. (Drugega osramotiti v njegovi laži je nemoč.) - Odložiti vse skrbi, se nežno prijeti za roko in se peljati spat je moč. (Izčrpavati se v neštetih dolžnostih je nemoč.)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...