Pojdi na glavno vsebino

Predavanje iz cikla Šola za starše

23. februar 2016

Christian Gostečnik: SO RES VSEGA KRIVI STARŠI?

sobota, 27. februar 2016 ob 18.00 v predavalnici šolskega centra

Mladostnik je izjemno ranljiv, saj se v njem porajajo čut za drugega, hrepenenje, ljubezen, sočutje. Ob tem bolj kot kdajkoli potrebuje vodstvo staršev, ki v sebi najdejo toliko miru, da razmejijo lastne probleme, ki se sprožijo ob mladostniku, od njegovih, ki mu jih je treba pomagati razrešiti. Mladostnikov problem je vedno problem vse družine. Starši mu lahko pri tem stojijo ob strani in ga usmerjajo ali pa se z njim prepirajo in razdor še poglabljajo. Zato je starševstvo v tem obdobju ena najtežjih nalog, obenem pa prinaša tudi največje zadoščenje, ko starši vidijo, da njihov mladostnik odhaja v življenje zdrav in funkcionalen.

Prof. dr. Christian GostečnikProf. dr. Christian Gostečnik

je dekan Teološke fakultete Univerze v Ljubljani in redni profesor za psihologijo religije, pastoralno psihologijo ter zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti v Ljubljani in Mariboru. Iz klinične psihologije je doktoriral leta 1995 na Argosy University in Chicago, leta 1997 iz teologije (na TEOF, UNI LJ) in leta 1999 iz psihologije (na FF, UNI LJ). Predava tako na dodiplomskem kot podiplomskem (magistrskem in doktorskem) študiju. Izobražuje nove generacije zakonskih in družinskih terapevtov ter tudi sam izvaja terapije in vodi različne psihoterapevtske skupine.


Poleg številnih knjig, znanstvenih člankov, mnogih raziskav ter sodelovanj na simpozijih in kongresih doma in v tujini je razvil inovativni psihoterapevtski pristop, ki je imenovan RELACIJSKA DRUŽINSKA TERAPIJA.


Je ustanovitelj in direktor psihoterapevtskega centra - Frančiškanski družinski inštitut.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...