Pojdi na glavno vsebino

Praznična razmišljanja

19. december 2011

Leto 2011 se počasi izteka in ponavadi se ob takšnih dogodkih ozremo nazaj na prehojeno pot in pregledamo, kaj je bilo dobrega in kaj smo se naučili.

V letošnjem letu smo na Gimnaziji Škofja Loka v šolsko kroniko zabeležila kar nekaj pomembnih dogodkov: v marcu smo bili uspešni organizatorji državnega tekmovanja iz zgodovine za srednje šole, gostili smo dijake skoraj vseh partnerskih šol, s katerimi sodelujemo doma in v tujini, dijaki in dijakinje so na državnih tekmovanjih ponovno dokazali, da sodijo v sam vrh po znanju na naravoslovnem, družboslovnem in jezikovnem področju, ponovno smo imeli dva predstavnika na olimpijadah znanj, v novo šolsko leto smo vstopili pripravljeni na prenovljene učne programe, smo dobitniki evropskega jezikovnega priznanja za leto 2011 za projekta Rusijada in Unescov nacionalni projekt Jezik – kultura in tradicija. Še marsikaj zanimivega bi se našlo, kar dokazuje, da smo učitelji in dijaki Gimnazije Škofja Loka na opravljeno delo v letu 2011 lahko ponosni.

Res je. S skupnimi močmi lahko naredimo veliko. Obenem se zavedamo, da bi lahko marsikatero stvar opravili bolje, dosegli še boljši rezultat. Vemo, da je učiteljevo delo tesno povezano z delom dijakov in da smo v resnici odvisni drug od drugega. Težko je v današnjem času dijakom dopovedati, da je njihova najboljša naložba naložba v sprotno in dosledno delo. Znanje je še vedno vrednota, čeprav je vsakodnevna izkušnja, ki jo imamo, precej drugačna. Še več: trudimo se, da si dijaki pridobijo delovne navade, pričnejo kritično razmišljati in iskati odgovore na vprašanja o bistvu svojega bivanja in dejanja. Nadarjene dijake poskušamo še posebej motivirati za kvalitetno delo in za to, da izkoristijo talente, ki so jim dani. Vsak šolski dan je zato nov izziv za vse nas: za učitelja, da opravi svoje delo kar najbolje, in za dijake, da v tem dnevu pridobijo čim več znanja, veščin, spretnosti. Še vedno smo trdno prepričani, da bomo s skupnimi močmi zmogli premagati dnevne težave in uspešno nadaljevati začrtano pot.

Vsem, ki ste vpeti v življenje in delo naše šole, voščim lepe božične praznike, v novem letu pa želim veliko zdravja, sreče in medsebojnega spoštovanja.

»Vse, kar je v moči narave in razuma, naj bo v novem letu naravnano tako, da bo življenje prijetno, delo, ki ga opravljamo, pa uspešno. Vsak trenutek je lahko nov začetek«, je naše letošnje novoletno voščilo. In mi vanj verjamemo.

Novoletna voščilnica 2011/2012

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...