Pojdi na glavno vsebino

Praznična razmišljanja

23. december 2014

Pred nami so prazniki in iztekajoče se leto se počasi umika novemu. Kaj je bilo letos takega, da se bo zapisalo v zgodovino naše šole?

Novoletna jelka

Vsak od nas ga je preživel po svoje, vsi pa smo skupaj bivali pod isto streho, si delili iste hodnike in učilnice, vsak s svojimi načrti in željami. Veliko želja se je uresničilo in veliko načrtov izpolnilo. Ponosni smo na vas, dijaki in dijakinje, ki ste s svojim delom in zavzetostjo dosegli resnično dobre rezultate, tako v znanju kakor tudi na področjih, ki jih ne ocenjujemo z oceno, pač pa jih merimo z vašo vloženo energijo in veseljem do ustvarjanja. Mnogi med vami ste imeli priložnost, da nadgradite svoje znanje in izkušnje tudi izven učilnic, pri sošolcih partnerskih šol doma in v tujini, na strokovnih ekskurzijah in taborih. Mnogi ste dosegali izredne uspehe na raznovrstnih tekmovanjih, mnogi pa ste tekmovali sami s seboj, si postavljali svoje cilje in veliko vas je pri tem tudi uspelo.

Tudi v učiteljskem zboru smo naredili korak naprej v naši viziji za kvalitetno šolo. Prizadevamo si za uresničevanje vaših in skupnih ciljev in ni nam vseeno, kako nam gre. Kljub zahtevnemu času, v katerem smo, radi delamo in na šoli je čutiti veliko pozitivne energije, ki jo znamo deliti med seboj. Tako s kolegi učitelji kot z dijaki.

In kako naprej? Od vsakega od nas je odvisno, na kakšen način bo prispeval svoj delež v našo skupnost. Eno od pomembnih načel našega skupnega sobivanja je tudi to, da se naučimo deliti naše izkušnje in znanje. Naj bo to nov izziv, da bomo tudi v prihodnje znali prisluhniti drug drugemu, se znali spoštovati in ceniti znanje, ki je v tem trenutku edina naložba, na katero gimnazijci lahko vedno prisegamo. Naložba za življenje.

Jože Bogataj, ravnatelj

v decembru 2014

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...