Pojdi na glavno vsebino

Ponovno pouk na daljavo

20. oktober 2020

Vlada RS in MIZŠ sta srednje šole obvestila, naj zaradi izjemno resne epidemiološke situacije začasno prično izvajati pedagoški proces na daljavo. 

Z dijaki smo se dogovorili za enoten komunikacijski in video kanal, ki ga bomo v času izobraževanja na daljavo uporabljali. Veliko pouka bo potekalo preko video konferenc, zato smo dijake ponovno seznanili s sprejetim bontonom, to je pravili obnašanja na video konferencah. 

Šola je dijakom posodila vso IKT opremo, ki je bila na razpolago, tako da smo dobro tehnično opremljeni za delo, čeprav vsak dan posebej prinaša nove izzive tako za učitelje kot dijake.

Za dijake je prisotnost pri pouku obvezna. Redni pouk bo potekal do petka, 23. oktobra, naslednji teden so v šolskem koledarju jesenske počitnice.

Šolska knjižnica bo v tem tednu za nujne primere odprta v četrtek, 22. oktobra, med 8. in 14. uro. Dijaki naj sporočijo želeno literaturo vnaprej in se na obisk knjižnice najavijo. 

Vlada RS je z uredbo v enem izmed ukrepov določila 30-dnevni rok, ko se dijaki izobražujejo na daljavo, tako da upamo, da se ob izboljšani epidemiološki sliki morda vračamo v šolske prostore v sredini novembra. 

Vse je odvisno od nas samih, zato naprošam dijake, da se po nepotrebnem ne izpostavljajo in upoštevajo ukrepe NIJZ, kajti le z odgovornim ravnanjem bomo vsak posebej pripomogli k normalizaciji stanja, v katerem smo.

Jože Bogataj, ravnatelj 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...