Pojdi na glavno vsebino

Okrožnica ministra ob zaključku pouka

21. junij 2013

Spoštovane kolegice in kolegi, drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki ter vsi zaposleni v šolstvu.

Ob tej priložnosti, s to poslanico ob koncu šolskega leta, bi vam rad čestital za letošnje dosežke. Šolsko delo zahteva ogromno truda in dela za to, da lahko na koncu žanjemo rezultate. Nekateri boste s svojimi rezultati letos zadovoljni, drugi manj, za vse nas pa velja, da je trud vedno poplačan.

Z nastopom mandata sem se zavezal, da se bom trudil umiriti izobraževalno okolje, ki je bilo v zadnjem času pod različnimi pritiski. Mislim, da lahko v teh treh mesecih vsi skupaj ugotavljamo, da nam je to s skupnimi močmi uspelo. Zavedam se, in to venomer poudarjam, da imamo dobre šole in strokovne delavce, ki si zaslužijo optimalne pogoje za svoje delo. Vsaka sprememba, ki jo zato uvajamo v izobraževalni sistem, mora biti dobro premišljena in predvsem strokovno utemeljena, kar je tudi vodilo pri mojem delu. Zato si bom tudi v prihodnje prizadeval za čim boljše pogoje na vseh ravneh izobraževanja. Prepričan sem, da je to nikoli dokončan proces, na katerega moramo gledati kot na izziv, nekaj kar lahko vedno nadgradimo.

Menim, da je ravno vlaganje v človeške vire tisto, kar nas lahko popelje naprej, kar omogoča razvoj posameznika in družbe kot celote, dvig njene konkurenčnosti in napredek nacionalne in globalne skupnosti.

Dovolite mi, ker smo pred praznikom državnosti, da spregovorim tudi o tem še nekaj besed. Pravičnost, enakopravnost, solidarnost, demokracija in ljubezen do domovine so tiste vrednote, ki so nam v tej politični skupnosti skupne in so tudi del slovenskega izobraževalnega sistema. Zaradi tega je nujno, da jih kot take vtkemo v naše vsakodnevno ravnanje, zato da bomo v tej skupnosti živeli bolje.

Spoštovane, spoštovani, počitnice so pred vami. Privoščite si prijeten oddih, naberite si novih moči, jeseni nas bodo čakali novi izzivi in vem, da bomo takrat pisali nove skupne zgodbe.

Jernej Pikalo, MINISTER

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...