Pojdi na glavno vsebino

Obisk iz Ruske federacije na Gimnaziji Škofja Loka

1. januar 2010

V ponedeljek, 8. novembra 2010, smo na Gimnaziji Škofja Loka imeli veliko čast gostiti gospoda Alekseja Gromyka, predstavnika fundacije Ruski mir in vodjo evropskega programa fundacije Ruski mir. Spremljal ga je gospod Rifat Pateev, bodoči direktor ruskega kulturnega centra v Ljubljani.

Fundacija Ruski mir pomaga pri razvoju in promociji ruskega jezika in kulture po celem svetu, podeljuje štipendije in podpira izmenjave z Rusijo, šole oskrbuje s knjigami in drugim učnim materialom.

Gospod Aleksej Gromyko se je srečal z našimi dijaki, ki se učijo ruščino, se z njimi pogovoril, jim predstavil delovanje fundacije, povedal veliko zanimivosti o ruski kulturi, predvsem pa na vse nas napravil velik vtis z dobrim poznavanjem Slovenije in slovenske kulture.

Obisk smo zaključili s pogovorom pri ravnatelju in se odločili, da bomo s fundacijo Ruski mir sodelovali in z njeno pomočjo tudi na naši šoli odprli tako imenovani ruski kabinet, v katerem bomo zbirali material za poučevanje ruščine in spoznavanje ruske kulture. Poskušali bomo organizirati tudi izmenjavo s šolo iz Rusije.

Obisk nam bo vsem ostal v res lepem spominu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...