Pojdi na glavno vsebino

Ob 15-letnici sodelovanja in izmenjav dijakov med Gimnazijo Škofja Loka in Gimnazijo Himmelev

27. september 2012

Vsakih pet let je čas, da se zgodi tudi učiteljska izmenjava. Letos smo gostili skupino danskih učiteljev v maju mesecu, v času od 19. do 24. septembra pa je bila skupina devetih učiteljev na strokovni izmenjavi na Danskem.

V tem času smo dva delovna dneva sodelovali pri pouku v danski gimnaziji, si ogledali šolo in delovanje šole, v popoldanskem času pa na okrogli mizi spregovorili o naši  skupni problematiki: sodelovanje staršev s šolo in  kako povečati motivacijo dijakov  za boljše učenje.

V tem šolskem letu sodelujemo v skupnem projektu Comenius – izmenjave dijakov in od septembra do konec novembra v tretjem letniku gostimo dva danska dijaka z omenjen gimnazije, januarja in februarja 2013 pa bosta dva škofjeloška dijaka gosta gimnazije v Roskildu.

V sodelovanju z Gimnazijo Himmelev pripravljamo nov projekt, in sicer za dijake 2. letnikov na temo Kemijski procesi pri predelavi hrane. Enotedenski obisk danskih dijakov je načrtovan v aprilu, škofjeloški dijaki pa bodo danski gostje v avgustu naslednje leto.

Več o tem si lahko ogledate na tej povezavi

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...