Pojdi na glavno vsebino

Noč knjige

6. maj 2020

Letošnja Noč knjige poteka v posebnih okoliščinah. Navajeni smo že, da v zvezi s svetovnim dnevom knjige več kot mesec dni tudi zunaj meja Slovenije potekajo številne dejavnosti in dogodki, ki se navezujejo na branje, pisanje in širjenje bralne kulture nasploh.

Ker naša že uveljavljena prireditev na šoli tokrat ne bo mogla potekati, ste vabljeni, da sodelujete v NOČI PISANJA. Organizatorji namreč spodbujajo k literarnemu ustvarjanju z naslovom UJETI MED ŠTIRIMI ZIDOVI, SVOBODNI V KNJIŽNIH PROSTRANSTVIH – ZGODBE IN PESMI IZ SAMOIZOLACIJE. Vabljeni ste, da svoje občutke tega posebnega časa delite z drugimi in pošljete svoj literarni zapis (pesem, zgodba, dramatizacija, misel ali razmišljanje …). Tako se boste kot besedni umetniki vključili v osebnoizpovedno dokumentiranje doživljanja sedanjih neobičajnih okoliščin.

Vaše prispevke bomo z veseljem sprejemali na  

https://docs.google.com/document/d/1UHMfBVyq5Ri01o6WBzEBBXuMIqqqu6sOxvqkk-jXgJM/edit?usp=sharing

do konca maja 2020. Objavljeni bodo na spletni strani naše šole oz. na spletnih straneh NOČI KNJIGE, kjer boste našli še mnogo idej v zvezi z branjem in pisanjem, hkrati pa bomo vključeni tudi v projekt OBJEM, ki spodbuja k napredovanju v bralni pismenosti.

Naj nas vodi geslo tokratne NOČI KNJIGE: »IZ KAOSA V KOZMOS.«

Prisrčno vabljeni!

https://2020.nocknjige.si/

https://www.zrss.si/objava/projekt-objem

Majda Kokalj, prof., knjižničarka

Ema Golob, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...