Pojdi na glavno vsebino

Naši olimpijci

11. september 2013

  • Žiga Krajnik,  dijak 4. a, se je udeležil olimpijada iz fizike, ki je  potekala v Kebenhavnu od 7. do 15. julija 2013. Na tem prestižnem tekmovanju je Žiga osvojil bronasto medaljo. Udeležil se je tudi matematične olimpijade, ki je bila v Santa Marti v Kolumbiji od 18. do 28. julija 2013. Za svoj uspeh je prejel pohvalo.

    Od 22. do 28. avgusta 2013 je bil Žiga Krajnik udeleženec srednjeevropske matematične olimpijade v madžarskem  Veszpremu ter za izkazano znanje prejel pohvalo. V zadnje tednu počitnic je v Ljubljani potekala sredozemska matematična olimpijada, na kateri se je  Žiga ponovno izkazal: prejel je zlato medaljo.
  • Aleksander Rajhard, dijak 4. a in Naj dijak za šolsko leto 2012/2013 je bil od 22. do 27. julija udeleženec mednarodne lingvistične olimpijade v Manchestru v  Veliki Britaniji, kjer je zastopal barve naše šole in naše države. V času od 14. do 20. julija pa je bil Aleksander tudi udeleženec biološke olimpijade, ki je potekala v Bernu v Švici. Za izkazano znanje je prejel bronasto medaljo.
  • Matic Proj, zlati maturant Gimnazije Škofja Loka, je bil od 15. do 24. julija v Moskvi, kjer je potekala kemijska olimpijada. Matic je prejemnik bronaste medalje.
  • Miha Rihtaršič, dijak 3. a, je v aprilu 2013 sodeloval na naravoslovni olimpijadi v Luksemburgu in prejel srebrno priznanje.

Mentorji omenjenim dijakov so prof. Aljoša Erman, prof. Marko Špolad, prof. Mojca Mravlja in prof. Janez Šušteršič. Za uspeh iskrene čestitke vsem.

Obenem pozivam dijake in dijakinje, da imajo tudi letos možnost, da  se skupaj s svojimi mentorji pripravljajo na tekmovanja v znanju na državnem in mednarodnem nivoju ter tako dokazujejo svojo odličnost v znanju na izbranih strokovnih področjih. Šola jim bo pri tem pomagala.

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...