Pojdi na glavno vsebino

Naj dijak za šolsko leto 2012/2013 je dijak Gimnazije Škofja Loka

2. junij 2013

V petek, 31. maja 2013, je na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Dijaško organizacijo Slovenije potekala zaključna slovesnost Naj dijak/dijakinja, ker so izmed 24 nominirancev proglasili naj dijaka in naj dijakinjo.

Izmed vseh prispleih nominacij je bil za Naj dijaka za šolsko leto 2012/2013 izbran dijak Gimnazije Škofja Loka Aleksander Rajhard iz 3. a.

Kriterij za izbor Naj dijaka obsega širši spekter dijaških dosežkov na različnih področjih: učni uspeh, dosežki na  tekmovanjih (šport, glasba), tekmovanjih iz znanj, nastopi  ter uspehi na družbenem podorčju: prostovoljstvo, pomoč občanom in podobno.

Aleskander Rajhard je upravičen dobitnik prestižnega naslova, kajti ne samo da izpolnjuje  vse prej omenjene pogoje, še več: s svojim znanjem se uvršča na največja svetovna tekmovanja znanj - olimpijade (več v zavihku Najuspešnejši gimnazijci) in poleg vsega dela je dobrodošla pomoč v lokalni Karitas.

Priznanje mu je podelil predsednik  Dijaške organizacije Slovenije Alen Hliš ob prisotnosti državnega sekretarja za šolstvo g. Aljuša Pertinača.

Slovesnosti, ki so jo sooblikovalli dijaki I. Gimanzije Meribor, smo prisostvovali: predsednica Šolske dijaške skupnosti Katarina Kmet, dijakinja 3. e, mentorica Šolske dijaške skupnosti na Gimnaziji Škofja Loka prof. Tanja Gartner in ravnatelj.

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...