Pojdi na glavno vsebino

Nagovor ravnatelja

1. september 2012

Pričenja se novo šolsko leto. V preteklih treh letih smo v slovenskem gimnazijskem programu storili veliko predvsem za izboljšanje kvalitete izobraževanja. Najprej so v veljavo stopili prenovljeni učni načrti za vsa predmetna področja v vseh štirih gimnazijskih letih, sočasno pa so se zaradi delovanja na področju uvajanja didaktičnih novosti pri uvajanju prenovljenih učnih programov uveljavili šolski razvojni timi, in sicer na področju timskega dela, medpredmetnega povezovanja in projektnega dela.

Na Gimnaziji Škofja Loka smo poleg tega v tem času veliko naredili pri uvajanju medpredmetne kompetence za učenje učenja, ki je bila ena izmed prioritet našega pedagoškega razvoja. Sistematično smo razvijali strategije za uspešno učenje, obenem pa se trudili, da je znanje ponovno postalo ena izmed najpomembnejših vrednot. Tretja razvojna prioriteta je digitalna pismenost, s katero želimo pouk obogatiti s pomočjo najsodobnejše informacijske tehnologije.

To, da smo na pravi poti, nam kažejo rezultati našega dela. Poleg odličnega uspeha naših dijakov na splošni maturi, petnajstih zlatih maturantov in štirih dijakov, ki so letos zastopali našo šolo na mednarodnih olimpijadah znanja v različnih državah sveta, smo prepričani, da smo učitelji sposobni skupaj z vami, dijakinje in dijaki, to delo nadaljevati ter nadgraditi v še kvalitetnejše znanje.

Veseli smo, da radi prihajate v našo šolo. To pomeni, da smo skupaj uspeli vzpostaviti raven kvalitetnih medosebnih odnosov, ki temeljijo na zaupanju, spoštovanju in prijateljstvu. Zavedati se moramo, da so dobri medsebojni odnosi še kako pomembni v izobraževalnem procesu in jih je treba gojiti še naprej.

Trenutna situacija, v kateri se nahaja naše šolstvo, ni rožnata. Pričakujemo manj sredstev za izvajanje izobraževalnih programov, tako finančnih kot materialnih, zato smo prisiljeni varčevati na vsakem koraku. Natančno bomo morali pretehtati naše odločitve in zagotovo bo marsikaj drugače, kot je bilo do sedaj.

Ne glede na to pa je potrebo poudariti eno: kljub vsem ukrepom (tudi varčevalnim) bomo v učiteljskem zboru zagotavljali takšen nivo splošnega znanja, ki vam bo, spoštovani dijaki in dijakinje, omogočil uspešno nadaljnje izobraževanje in vašo osebno rast. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh, da nadaljujemo zastavljeno prenovo gimnazijskih programov, ki se je do sedaj na naši šoli izkazala kot uspešna.

Želim, da tako vi, dijakinje in dijaki, kakor tudi celotni učiteljski zbor smelo vstopimo v novo šolsko leto, ki nam prinaša nove izzive. Od vseh nas je odvisno, kako bo potekal naš šolski vsakdan. Želim vam veliko uspeha pri izgradnji lastnega znanja, pridobivanju novih življenjskih izkušenj ter bogatitvi medosebnih odnosov.

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...