Pojdi na glavno vsebino

Mednarodni posvet - Ves svet je lahko učilnica

26. maj 2022

V šolskem letu 2021/2022 se je izobraževalni prostor še vedno spopadal s pandemijo, kljub temu pa je bila želja po obuditvi mednarodnega sodelovanja ključnega pomena, zato smo 28. 4. 2022 preko spletnega okolja Zoom izpeljali 2. mednarodni posvet z naslovom Ves svet je lahko učilnica. Glavna sklopa mednarodnega posveta sta bila Mednarodno sodelovanje v postkovidnem času in Delo na daljavo ne pozna meja.

V zborniku je zbranih 19 strokovnih prispevkov avtorjev iz šestih držav, ki so predstavili neprecenljive izkušnje mednarodnega sodelovanja, primere dobre rabe, inovativne pristope k poučevanju, rabo IKT orodij pri poučevanju v času šolanja na daljavo in nadaljevanje uporabe le-teh v učilnici.

Mednarodni posvet je otvoril gostujoči predavatelj Andrej Juričko, ustanovni član in direktor STEP Inštituta, ki sodeluje v projektih na področju čustvene inteligentnosti, kariernega usmerjanja in razvoja temeljnih veščin. Njegova najpogostejša vloga je razvoj inovativnih intelektualnih rezultatov in izvajanje interaktivnih delavnic. Njegovo predavanje je bilo osredotočeno na pomembnost in vlogo mednarodnega sodelovanja za osebnostno in poklicno rast posameznikov in organizacij.

V prvem sklopu mednarodnega posveta so svoje prispevke predstavili tuji udeleženci, katerih predavanja so podala odlično izhodišče za okroglo mizo, na kateri so bili vsi udeleženci povabljeni k besedi, da delijo svoje izkušnje, ki jih imajo z mednarodnimi projekti oziroma izmenjavami v sklopu Erasmus+ projekta. Glavna rdeča nit okrogle mize je bila obuditev mednarodnega sodelovanja v izobraževalnem prostoru, saj le-ta obogati srednješolsko izobraževanje in dijake opremi s kompetencami, ki jih bodo nedvomno potrebovali na sodobnem trgu dela.

Zbornik  mednarodnega posveta Ves svet je lahko učilnica

Matic Gortnar, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...