Pojdi na glavno vsebino

Mednarodna izmenjava dijakov

10. april 2011

Tema letošnje izmejave je Šola, šport in glasba. Na enotedenskem obisku z Danske so dijaki športnega oddelka Himmelev Gymnasium iz Roskilda, gimnazije, s katero naša šola sodeluje že od leta 1997. Gostitelji so dijaki 2., 3. in 4. letnika  - člani gimnazijskega pevskega zbora. 

Program: med enotedenskim bivanjem  v Sloveniji se bodo gostje skupaj z gostitelji  povzpeli na Ratitovec , kjer bodo imeli predavanje o slovenskih gorah, obiskali Gorenjsko, en dan preživeli na raftingu na Soči ter si ogledali kobariški muzej, preživeli delovno doploldne  na skupnem projektu v delavnicah na šoli ter  si za konec obiska  ogledali  še Ljubljano in njene znamenitosti . V Ljubljani se bodo danski in škofjeloški dijaki srečali z italijanskimi dijaki Liceja Scientifico Statale G. Oberdan iz Trsta, gimnazije,  s katero Gimnazija Škofja Loka sodeluje že skoraj desetletje.

Naslednji gostitelji na temo omenjenega projekta so Danci, in sicer bodo gostili tako naše kot italijanske dijake  v sredini septembra letos.

Koordinacija programa: Ana Prevc Megušar, mentorji: Nevenka Bertoncelj, Alenka Kolenc Krajnik, Leif Folke in Birgitte Bandt.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...