Pojdi na glavno vsebino

Letošnji Olimpijci na Gimnaziji Škofja Loka

23. maj 2013

Šolsko leto se počasi zaključuje in zaključujejo se tudi državna tekmovanja ter izbori najboljših slovenskih dijakov in dijakinj za udeležbo na mednarodnih tekmovanjih. 

Veseli nas, da imamo tudi letos odlične dijake, ki bodo svoje znanje in sposobnosti preizkušali na najvišji ravni.

Žiga Krajnik, dijak 3. a je uradni udeleženec mednarodne olimpijade iz fizike, ki bo od 8. do 15. julija v Koebenhavnu na Danskem. Njegov mentor je profesor fizike Aljoša Erman.

Žiga Krajnik, 3. a  se bo udeležil tudi matematične olimpijade, ki bo od 18. do 28. julija 2013 v Santa Marti v Kolumbiji. Njegov mentor je prof. matematike Marko Špolad. Žiga Krajnik se je uvrstil tudi na srednjeevropsko matematično olimpijado, ki bo v madžarskem Veszpremu od 22. do 28. avgusta 2013. Tudi tokrat je bil njegov mentor prof. Špolad.

Od 22. do 27. julija bo potekala mednarodna lingvistična olimpijada v Manchestru, Velika Britanija, kamor se je uvrstil dijak 3.a Aleksander Rajhard. Njegova mentorja sta bivša škofjeloška gimnazijca Jaka Kavčič in Klemen Stegu. 

Aleksander Rajhard, 3. a, se je uvrstil tudi na biološko olimpijado, ki bo od 14. do 20. julija v švicarskem Bernu. Njegova mentorica je profesorica biologije Mojca Mravlja.

Od 15. do 24. julija bo v Moskvi potekala kemijska olimpijada, na kateri bo barve naše šole in države zastopal dijak 4. e, letošnji maturant Matic Proj, ki se je uvrstil na to prestižno tekmovanje ob pomoči mentorja prof. kemije Janeza Šušteršiča.

Matic Proj se je uvrstil tudi na biološko olimpijado, vendar se je zaradi udeležbe na kemijski ne more udeležiti. Prav tako se je Žiga Krajnik uvrstil na kemijsko olimpijado, pa se tekmovanja zaradi udeležbe na fizikalni in matematični olimpijadi ne more udeležiti.

*   *   *

Vsem dijakom čestitamo za njihov uspeh in  jim želimo uspešno tekmovanje. Obenem se zahvaljujejo njihovim mentorjem za vzpodbudo, strokovno pomoč in prijateljsko svetovanje. 

ravnatelj  Jože Bogataj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...