Pojdi na glavno vsebino

Lana Pucihar in Jakob Žorž, prejemnika donacije Lions kluba Škofja Loka

4. april 2023

Članom Lions kluba Škofja Loka se v imenu šole zahvaljujem za dve donaciji, ki so ju namenili nadarjenima dijakoma Gimnazije Škofa Loka. To sta Lana Pucihar in Jakob Žorž, ki sta prejela denarno pomoč za njuno izredno delavnost in razvijanje vrhunskega talenta na svojih področjih.

Lana Pucihar, dijakinja 2. letnika, je odlična dijakinja in vrhunska glasbenica. Njen inštrument je oboa. Lana je tudi dijakinja Konzervatorija za glasbo in balet v Ljubljani, kjer opravlja vzporedni študij inštrumenta. Poleg tega igra v Simfoničnem orkestru Crescendo.

Jakob Žorž, dijak naravoslovnega oddelka v 3. letniku, lanskoletni udeleženec srednjeevropske računalniške olimpijade v Varaždinu na Hrvaškem in je dobitnik bronaste medalje. Poleg tega je s slovensko reprezentanco avgusta 2022 nastopil na Mednarodni računalniški olimpijadi, ki je potekala v Indoneziji. Lani se je udeležil tudi srednjeevropske matematične olimpijade v Bernu v Švici ter Balkanske računalniške olimpijade, ki je bila v Bukarešti v Romuniji. Tudi na letošnjih tekmovanjih iz računalištva se je že dvakrat izkazal kot državni prvak. 

Obema dijakoma čestitamo. Lions klubu Škofja Loka pa se  zahvaljujemo tudi za donacijo, ki so jo še dodatno namenili dobrodelnemu skladu Gaudeamus. Vsakšna tovrstna pomoč bo dijakom prav prišla. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...