Pojdi na glavno vsebino

In vendar se vrti...

20. april 2021

Ob 70. obletnici Gimnazije Škofja Loka smo v Sokolskem domu pripravili razstavo umetniških del nekdanjih profesorjev in dijakov.  Postavitev razstave sta vodila Matej Plestenjak, akademski kipar in profesor na Gimnaziji in nekdanja dijakinja Agata Pavlovec, akad. slikarka. Spremno besedo za katalog razstave je pripravil prof. Ivan Golob.

Razstavljenih je 35 umetniških del, likovnim ustvarjalcem so se z odlomki iz svojih del pridružili tudi literarni umetniki. Razstavo spremlja glasba škofjeloških skladateljev Andreja Missona in Pavla Dolenca.

Uradna otvoritev razstave je bila v sredo, 21. aprila, ob 18. uri v Sokolskem domu. Kulturni program sta oblikovala glasbenika, oba nekdanja gimnazijca,  Ana in Julija Mlejnik.

Oglejte si tudi videoposnetek:  OTVORITEV RAZSTAVE "IN VENDAR SE VRTI..."

Razstave bo odprta do 18. maja. Vabljeni k ogledu!

Obenem vas vabimo, da si na Mestnem trgu na velikih panojih ogledate razstavo "Gimnazija skozi čas". Razstava je predstavitev izbranih forografij iz šolske kronike od davnega leta 1951 do današnjih dni in je razedeljena na več poglavij, tako da si gledalec lahko sam ustvari sliko o spremembah, skozi katere smo šli škofjeloški gimnazijci v 70 letih delovanja naše šole. 

Razstava je na ogled v mesecu maju. Vabljeni. 

Organizacijski odbor 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...