Pojdi na glavno vsebino

Jakob Žorž odhaja na tri mednarodne olimpijade

2. junij 2022

Jakob Žorž je dijak 2. naravoslovnega oddelka. Za sabo ima naporno, hkrati pa izjemno  uspešno šolsko leto, ki mu je prineslo tri udeležbe na mednarodne olimpijade.

Jakob je že na državnem tekmovanju iz logike in naravoslovja osvojil srebrno priznanje. Na državnem tekmovanju iz matematike je prejel  zlato priznanje in 2. nagrado. Celo leto je hodil na priprave za mednarodno matematično olimpijado, ki so potekale preko  DMFA. Po tretjem izredno zahtevnem izbirnem testu se je uspel uvrstiti na Srednjeevropsko matematično olimpijado MEMO 2022, ki bo potekala v Švici.

Svoje matematično znanje je Jakob povezal z znanjem programiranja. Na tem področju se je celo leto izobraževal na Zavodu za računalniško izobraževanje pri profesorju Jelku Urbančiču. Na državnem tekmovanju iz programiranja v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije se je uvrstil na 3. mesto. V četrtek, 19. maja  2022  je na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala izbirna tekma petnajstih dijakov za uvrstitev v ekipo štirih, ki bo Slovenijo zastopala  na 34. Mednarodni računalniški olimpijadi  - IOI 2022. Mesto v ekipi si je priboril tudi Jakob Žorž. Olimpijada bo med 7. in 14. avgustom potekala v Indoneziji.

Jakob je tekmoval tudi na državnem tekmovanju iz programiranja v organizaciji Inštitua Jožef Štefan in tu  zasedel 5. mesto. To mesto mu je prineslo mesto v slovenski ekipi na Evropski računalniški olimpijadi CEOI 2022 v Varaždinu.

Jakobu iskreno čestitamo za dosežene rezultate in mu želimo uspešno olimpijsko poletje.

Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...