Pojdi na glavno vsebino

Glasovanje za najboljše raziskovalne naloge na evropskih statističnih igrah

25. marec 2023

Naši dijaki tekmujejo tudi na  Evropskih statističnih igrah. Letos sta bili po šolskem tekmovanju na državni nivo uvrščeni dve ekipi, ena izmed njih pa se je uvrstila med top 10 v državi - in sicer ekipa PIŠKOTEK, ki jo zastopa Veronika Klemenčič, dijakinja 3. a. Končna uvrstitev se določa s pomočjo glasovanja, tako da vas  naprošamo, da kliknete na spodnjo povezavo in v kategoriji A glasujete za ekipo PIŠKOTEK.

Glasujete lahko na povezavi, ki je objavljena pod navodili.

Začelo se je javno glasovanje za izbor dveh najboljših raziskovalnih nalog, ene iz kategorije A in ene iz kategorije B!
Za ta naslov se poteguje 20 raziskovalnih nalog, ki jih je strokovna žirija uvrstila v finale, pripravile pa so jih naštete ekipe:       iz kategorije A: 24LITROV, FILHA, KOMPOT, MATH, PATPAMAT, PIŠKOTEK, POLDI, SFENTO, SONČKI, TOPNONSTOP;       iz kategorije B: 3ROZIKE, CASSIOPEIA, DIMNIKARJI, ELICIA, GIMVIČ1, GIMVIČ2, LANANINA, PREBOLČANI, SPOMINCICE, VECER3.

Tokrat so ekipe dijakov analizirale podatke s področja formalnega izobraževanja po slovenskih občinah in statističnih regijah.

Raziskovalne naloge ekip so dostopne na povezavi, kjer lahko oddate glas za svojo favoritko v posamezni kategoriji: https://vpr.stat.si/6ESC-glasovanje.

Vsak sodelujoči lahko glasuje za največ eno nalogo iz vsake kategorije, upošteva se tudi, če podeli svoj glas samo nalogi iz ene kategorije. Glasovati je mogoče samo enkrat. Mlajši od 15 let lahko sodelujejo v glasovanju samo s privoljenjem svojih staršev ali skrbnikov. To nam bodo posredovali prek posebne povezave, ki jo bodo prejeli na elektronski naslov. Več podrobnosti o glasovanju je na voljo v pravilih o glasovanju. 

V glasovanju bosta zmagali tisti dve ekipi, ki bosta v svoji kategoriji zbrali največ glasov, za nagrado pa bodo vsak član ekipe in mentorja prejeli pametno uro. Med vsemi sodelujočimi v glasovanju bomo izžrebali nekoga, ki bo prav tako prejemnik brezžičnih slušalk.
Zbiranje glasov poteka do 29. marca 2023 do 12. ure. Vabljeni, da skupaj z dijaki sodelujete pri glasovanju!

 Ekipa za organizacijo tekmovanja

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...