Pojdi na glavno vsebino

1. mesto za fotografijo Skozi steklo

15. december 2019

V okviru evropskega projekta REFRESH
(Young art(ist)s refreshing heritage sites), ki v Sloveniji poteka
v okviru Združenja zgodovinski mest Slovenije je bil konec leta 2018 in v začetku leta 2019 razpisan mednarodni javni natečaj za najboljši REFRESH video in najboljšo REFRESH fotografijo. Na zaključnem dogodku projekta, ki je bil 3. decembra 2019 v Sokolskem domu so razglasili najboljše videe in fotografije.

Na natečaj za najboljšo fotografijo je prispelo  več kot 300 fotografij z motivi kulturne dediščine 32 fotografov iz Slovenije, Romunije, Italije in Španije. O najboljših treh je odločala osemčlanska žirija: Atena Simionescu in Coralia Alexandra Costas iz Romunije, Carlo Michini in Simonetta Amoroso iz Italije, dr. Josefa Sánchez Martínez in dr. Miguel Angel Martínez Díaz  iz Španije ter Mateja Hafner Dolenc s Saško Sagadin iz Slovenije.

Žirija je ocenjevala vizualni in estetski efekt, originalnost, tehniko in ustvarjalnost.

Med vsemi fotografijami je komisijo najbolj prepričala fotografija dijaka Gimnazije Škofja Loka in 1. mesto dodelila fotografiji SKOZI STEKLO, ki jo je posnel Lan Mohorič Bonča iz 2. b. Skupaj z drugo in tretje nagrajencem si bo lahko razdelil nagrado 1.000,00 evrov.

Tekst: Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...