Pojdi na glavno vsebino

Dobrodelna prireditev Dijak dijaku

30. november 2015

V ponedeljek, 30. novembra 2015, so dijaki pod mentorskim vodstovm profesoric tujega jezika ter člani impro gledališča O.sti J.arej pripravili dobrodelno prireditev Dijak dijaku z naslovom Vsi pod enim soncem, ki je  potekala v predavalnici šole. 

 V goste smo povabili tudi učence z OŠ Mesto in OŠ Ivana Groharja, da so se predstavili v nekaj izvirnih točkah  v tujih jezikih.  Namen prireditve je bil kot vedno doslej zbiranje sredstev za pomoč socialno šibkejšim dijakom, njena tematika  pa je povezana z motom letošnjega gimnazijskega leta, ki je odgovornost do sebe, do sočloveka in do okolja.

Prisotne sta pozdravila ravnatelj Gimnazije Škofja Loka Jože Bogataj in predsednica dobrodelnega sklada Gaudeamus prof. Irena Florjančič. Častni gost je bil eden od ustanoviteljev sklada mag. Miha Ješe, župan občine Škofja Loka. 

Letos smo v splet dobrodelnih dogodkov na šoli vpletli dijake 2. in 3. letnika. Dijaki 2. letnika so v tekmovalnem duhu v avli šole pripravili manjšo pogostitev ter sejem božično-novoletnih piškotov. Vsak razred posebej je z veliko mere ustvarjalnosti in peko piškotov poskrbel za promocije prireditve in s podporo staršev in gostov napolnil predavalnico do zadnjega kotička.

Prireditev je bila preplet glasbeno-recitacijskih nastopov dijakov v tujih jezikih, med katerimi so rdečo nit vlekli člani impro gledlaišča z zares izvirnimi in humornimi vložki na temo življenja naše šole. 

Zahvala za lep in bogat večer gre predvsem nastopajočim dijakom, njihovim mentorjem in mentoricam, prizadevnim dijakom 2. letnika  ter podpori njihovih razredničark. Posebej hvala tudi staršem, ki so dijake podprli v njihovi prizadevnosti. 

Dijaki 3. letnika bodo v petek, 4. decembra, izpeljali miklavžev srečelov. Nabrali so veliko dobitkov in pravijo, da vsaka srečka zadene.

Upamo, da bomo tudi s to akcijo uspeli kar najbolj napolniti naš solidarnostni sklad, ki pomaga tistim našim dijakom in dijakinjam, ki so potrebne pomoči. Hvala za vsak vaš prispevek. 

Jože Bogataj, ravnatelj
Irena Florjančič, predsednica sklada Gaudeamus

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...