Pojdi na glavno vsebino

Dijak dijaku – tradicionalna dobrodelna prireditev dijakov Gimnazije Škofja Loka

30. november 2011

V predprazničnem decembru dijaki in dijakinje Škofja Loka s svojimi mentorji pripravljajo že tradicionalno dobrodelno prireditev Dijak dijaku, ki bo letos v četrtek, 15. decembra 2011, ob 17.30 v  jedilnici šolskega centra.

Na prireditvi se bodo predstavili posamezniki in skupine, včasih tudi cel razred z recitacijo, plesom, pesmijo ali skečem v tujih jezikih, ki se jih uče na gimnaziji, tudi v materinščini. Zato je ta prireditev  obenem priložnost, da dijaki  pokažejo svojim staršem in drugim, kaj se pod mentorstvom učitelja (na)uče  pri pouku.

Po prireditvi bodo dijaki prijazno pogostili vse prisotne s kulinaričnimi dobrotami tiste dežele, katere jezik predstavljajo.

Kakor vsako leto tudi tokrat zbrana sredstva zbiramo za šolski sklad Gaudeamus (pomoč socialno šibkejšim dijakom za program izbirnih vsebin). V letošnjem šolskem letu smo za sklad pripravili že kar nekaj odmevnejših prireditev  (Gimnazijski mozaik in jesenki pohod). Z zbranimi sredstvi želimo kar najbolje pomagati dijakom, ki so te pomoči potrebni.  

Letos smo dobrodelni prireditvi dodali tudi prodajno razstavo del slovenskih likovnih umetnikov, ki so nam poklonili svoje umetnine v ta namen. Vsa dela so bila strokovno ocenjena in nekatera med njimi bodo tudi naprodaj v cenovnem razponu med 80 EUR in 350 EUR.

Zaradi vsega povedanega, predvsem pa zaradi dijakov samih, Vas vabimo, da se prireditve udeležite in tudi tako pokažete  vašo dobro voljo, naklonjenost in dober namen.  

Marko Špolad,  prof.
predsednik Društva Gaudeamus

Jože Bogataj, ravnatelj

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...