Pojdi na glavno vsebino

Rezultati splošne mature 2018 (spomladanski rok)

12. julij 2018

Na Gimnaziji Škofja Loka so celotno maturo 2018 v spomladanskem roku opravljali 104 redno vpisani dijaki v šolskem letu 2017/2018.

Uspešnih je bilo 98 dijakov, kar predstavlja 94,2 %. 6 dijakov mature ni opravilo in ima možnost popravnih izpitov v jesenskem roku.

Maturitetno spričevalo s pohvalo prejmejo dijaki, ki so bili ocenjeni z od 30 do 34 točkami. Zlatih maturantov na Gimnaziji Škofja Loka je letos 9 (v državi 271), med njimi Martin Rihtaršič, ki je dosegel vseh 34 točk ( v državi je takšnih dijakov 10).

Naši letošnji zlati maturanti so: Martin Rihtaršič, Matija Demšar, Jan Kafol, Jerca Kavčič, Katja Gartner, Vid Kermelj, Rebeka Klemenčič, Sergej Novak in  Miha Švarc. 

29 točk je na SM v spomladanskem roku doseglo 5  naših dijakinj: Špela Kavčič, Tina Logonder, Katja Pagon, Laura Bogataj in Tina Brdnik.

Najboljši rezultat v državi pri predmetih skupnega dela in tistih, ki jih je opravljalo več kot tisoč dijakov, so dosegli: Vid Kermelj in Martin Rihtaršič – oba 100% pri kemiji (od skupaj 17 kandidatov), Martin Rihtaršič – 100 % pri matematiki (višji nivo), od skupaj 5 kandidatov na državnem nivoju.

Vsem dijakom iskreno čestitamo za njihov uspeh in jim želimo lepe in brezskrbne počitnice. Strokovnim delavcem šole se zahvaljujem za strokovno in požrtvovalno delo na letošnji maturi.

Jože Bogataj, predsednik ŠMK 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...