Pojdi na glavno vsebino

Danska dijaka na trimesečni izmenjavi

17. september 2014

iz programa mednarodne mobilnosti dijakov Gimnazija Škofja Loka že tretje leto v sodelovanju z Gimnazijo Himmelev iz Roskilda na Danskem organizira nekajmesečno gostovanje danskih dijakov na škofjeloški gimnaziji. Obenem partnerska šola pripravi podoben program za naša dijaka na Danskem.

Letošnja gostitelja sta Nika Grošek in Andrej Hafner, oba dijaka 3. a, ki gostita danska gosta. To sta Agnes Bille in Chrtistian Maj  Albrektsen, ki bosta tri mesece preživela na Gimnaziji Škofja Loka, obiskovala del rednega pouka na naši šoli ter se udeležila aktivnosti v organizaciji šole. Na Dansko se vračata v sredini decembra.

V drugem delu projekta bosta Nika in Andrej preživela tri mesece pri danskih družinah in obiskovala pouk na partnerski šoli. Prav zaradi različnosti pri jeziku, kulturi, šolskemu sistemu, prehrani  je izmenjava dijakov uvrščena v letošnji projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitata v organizaciji Šole za ravnatelje, ki ga na Gimnaziji Škofja Loka koordinira  prof. Tina Blatnik. 

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...