Pojdi na glavno vsebino

Češki dijaki na obisku v Škofji Loki

7. september 2016

V času od 3. do 7. septembra je potekala izmenjava med dijaki naše šole ter 27 dijaki Taborske Soukrome Gymnzium iz Tabora, mesta, s katerim je občina Škofja Loka pobratena že 10. leto, naše sodelovanje pa poteka nekaj let manj.

Tokrat je bilo v gosteh 27 dijakov omenjene šole. Ker so bili med njimi tudi dijaki nižje gimanzije, smo za njih priskrbeli gostiteljske družine pri učencih 9. razreda OŠ Ivan Grohar iz Škofje Loke. Tokrat smo namreč prvič (in to uspešno) stopili skupaj pri organizaciji gostovanja z bližnjo osnovno šolo.

Češki dijaki so bili pri pouku, se sezanili z zgodovino Škofje Loke, si ogledali njene znamenitosti, sprejel jih je tudi župna mag. Miha Ješe. Občina Škofja Loka je dijakom omogočila ogled zbirk na škofjeloškem gradu. 

Poleg prestolnice so si dijaki ogledali Škocjanske jame ter Piran, vreme pa je dopuščalo še skok v morje. Zadnji postanek na poti domov je bil na Bledu.

Škofjeloški dijaki odhajajo v Tabor v času mednarodnega srednjeveškega festivala Taborska setkanja oz. Taborska srečanja, kjer se udeležijo tudi svečane povorke po mestu. Poleg  kulturnjo-zgodovinskih znamenitosti Tabora si dijaki ogledajo tudi Prago ter na poti domov Češki Krumlov. Dijaki so na poti od četrteka, 15. do ponedljeka, 19. septembra 2016. 

Vodji izmenjave sta Andreja Kolar, prof. in Marta Sykorova, prof. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...