Pojdi na glavno vsebino

Božično-novoletno voščilo

8. december 2020

Leta 2020 se bo v zgodovino zapisalo kot leto, v katerem se borimo proti virusu covid-19 in v katerem so se dijaki več kot polovico leta izobraževali na daljavo. Kljub vsem priporočilom in prilagoditvam ugotavljamo, da ni prave šole brez prisotnosti dijakov. Sicer nam je uspelo ob dobri tehnologiji in veliki zavzetosti in iznajdljivosti učiteljev ter marljivosti večine naših dijakov delo dobro opraviti, izkusili pa smo, da je za to potrebno ogromno energije, dodatnega napora in veliko prilagajanj. 

Obenem se zavedamo, da zgolj pouk na daljavo ni vse, kar lahko šola dijakom ob normalnem delovanju ponudi. Vse aktivnosti iznotraj obveznih in izbirnih vsebin so obstale, na šoli ne more delovati ne pevski zbor ne gledališka skupina, da o strokovnih ekskurzijah, mednarodnih izmenjavah in projketih sploh ne govorim. 

Želimo si nazaj našega šolskega vsakdana, živžava na hodnikih, hrupa v šolski jedilnici, iskrivosti in dijaške zagnanosti v razredu, pogovora v živo, druženja s prijatelji...

Upajmo, da bomo ob odgovornem upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa čim prej dočakali našo staro realnost. Tudi zato smo v naši novoletnem voščilu zapisali:

Zlati časi bodo,

če sivino dneva pozlatimo,

s poštenim delom in dobroto

ji s smehom vdihnemo lepoto

in s prijateljstvom iskrenim

nežnost, srečo, mir, toplino. 

Učitlejski zbor vam skupaj z dijaki in dijakinjami vošči lepe praznične dni, v letu 2021 pa vam želi vse dobro. 

Srečno 2021! 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...