Pojdi na glavno vsebino

Ana Frank, zgodba za sedanjost

17. februar 2015


Spoštovani!

Projekt Ana Frank - zgodba za sedanjost je mednarodni projekt, v katerem sodeluje mnogo držav iz celega sveta. Osnovni cilj je dijakom in obiskovalcem predstaviti osebno zgodbo Ane Frank s pomočjo razstave in različnih delavnic, pri tem pa koncept razširiti na celotno dogajanje v času druge svetovne vojne in tudi na lokalno zgodovino. Potujoča razstava z naslovom Ana Frank – zgodba za sedanjost, ki bo gostovala na Gimnaziji Škofja Loka, se navezuje na življenjsko zgodbo Ane Frank in na njen slavni dnevnik, ki ga je pisala med drugo svetovno vojno, ko se je morala skupaj s svojo družino in znanci zateči v skrivališče.

Posebnost razstave je, da po njej vodijo dijaki, torej vrstniki Ane Frank v času njenega doživljanja vojne. Dijaki, ki bodo vodili po razstavi, se bodo nanjo temeljito pripravili s pomočjo dvodnevnega uvajanja in izobraževanja, ki ga pripravi in izpelje ekipa Muzeja novejše zgodovine Ljubljana.

Razstavo bomo odprli 2. 3.  2015, ob 17. uri na Gimnaziji Škofja Loka in bo na ogled cel mesec.

Vabimo Vas, da si razstavo ogledate (kot uro zgodovine). Ogled traja dobro šolsko uro. Ogled razstave  je brezplačen.

Ob četrtkih bomo na šoli organizirali tudi popoldanski voden ogled, in sicer od 17. do 18. ure.

Koordinatorica razstave je Saša Bogataj Suljanović, šolska svetovalna delavka. Zaradi logistike potrebujemo predhodne najave na  sasa.bogataj@gimnazija-skofjaloka.si  ali na  telefon (04) 518 33 35. 

Ana Frank, zgodba za sedanjost

Razstavo smo na Gimnaziji Škofja Loka pripravili ob pomoči Muzeja novejše zgodovine Slovenije, Ana Frank House, Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske, Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije in Sodobnost International in TNT The People Network. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...