Pojdi na glavno vsebino

13. Unescov tujejezični recital - vabilo

29. oktober 2013

Gimnazija Škofa Loka vabi na že 13. Unescov tujejezični recital JEZIK – KULTURA IN TRADICIJA, ki ga organiziramo za Unescovo mrežo šol, in sicer letos na temo svetovnega dneva voda in mednarodnega leta sodelovanja za vodo.

Učenci osnovnih in dijaki srednjih šol letos v tujih jezikih ustvarjajo na temo Voda povezuje. Prijavljenih je 20 šol z več kot sto nastopajočimi.

UNESCO tujejezični recitalV petek, 18. oktobra 2014, ob 16. uri se nam v Sokolskem domu v Škofji Loki obeta zanimiva prireditev, na kateri sodeluje tudi nekaj tujcev – dijakov, ki se šolajo pri nas. Prisotne bo pozdravil tudi Mihael Prevc, poslanec v Državnem zboru. Uradna otvoritev bo ob 11. uri dopoldne v predavalnici šolskega centra.

Organizator prireditve je Gimnazija Škofja Loka ob pomoči Občine Škofja Loka. Koordinatorica ASP Unescove mreže šol je prof. Ana Prevc Megušar, koordinatorica recitala pa mag. Nataša Zaplotnik.

Prireditev je tudi uvod v letošnji 10. december, ko obeležujemo mednarodni dan človekovih pravic, letos na temo Pravica do vode.

»Problematika upravljanja z vodnimi viri je danes v luči podnebnih sprememb, onesnaževanja in hitre rasti svetovnega prebivalstva, ki je njen porabnik, vse bolj v ospredju političnih razprav. Želimo opozoriti na spopadanje s temi izzivi.« (iz okrožnice Društva za Združene narode za Slovenijo

Dobrodošli na petkovem recitalu!

Jože Bogataj, ravnatelj

Prenesi plakat

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...