Pojdi na glavno vsebino

JEZIK - KULTURA IN TRADICIJA, 11. tujejezični Unescov recital Gimnazije Škofja Loka

14. oktober 2011

Spoštovani!

V imenu dijakov in dijakinj ter njihovih mentorjev ter osebnem imenu Vas vabimo, da se udeležite že tradicionalne prireditve, ki jo pripravlja Gimnazija Škofja Loka kot nacionalni projekt za Unescovo mrežo slovenskih šol, in sicer 11. tujejezičnega recitala  JEZIK – KULTURA IN TRADICIJA.

V letošnjem letu so tako otroci iz vrtca, učenci in dijaki slovenskih šol pri jezikovnem pouku ustvarjali na temo mednarodnega leta gozdov. Prepričani smo, da se z učenjem materinščine kakor tujih jezikov učimo tudi kulture naroda, spoznavamo njegovo zgodovino in tradicijo ter s temi spoznanji širimo obzorje našega znanja in duha.

Uradna otvoritev bo v petek, 21. oktobra  2011, ob 11. uri na Gimnaziji Škofja Loka,  Vas pa vabimo ob 16. uri na recital, ki bo v  Kristalni dvorani Sokolskega doma na Mestnem trgu v Škofji Loki, kjer se nam bodo predstavili učenci in dijaki z več kot dvajsetih prijavljenih slovenskih osnovnih in srednjih šol v pesmi, plesu in besedi.

Ponosni smo, da za Unescovo mrežo šol tujejezični recital pripravljamo že 11. leto zapored in zagotovo ni naključje, da je Gimnazija Škofja Loka za  nacionalni projekt JEZIK – KULTURA IN TRADICIJA letošnja dobitnica Evropskega jezikovnega priznanja s strani Ministrstva RS za šolstvo in šport ter Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS .

Vabljeni, da preživite petkovo popoldne v Unescovi druščini mladih, njihovi ustvarjalnosti in znanju.

Občini Škofja Loka se zahvaljujemo za pomoč pri organizaciji recitala.

Jože Bogataj, ravnatelj

Ana Prevc Megušar, prof.
koordinatorica Unescove mreže ASP na Gimnaziji Škofja Loka 

Nika Marenk , prof.
koordinatorica recitala Jezik – kultura in tradicija

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...