Pojdi na glavno vsebino

Rezultati mature

Maturant, ki je uspešno opravil splošno maturo, na dan razglasitve rezultatov splošne mature dobi maturitetno spričevalo. 

Rezultati splošne mature 2021 bodo znani 12. julija 2021 (jesenski rok 16. september 2021) od 7.00 dalje na spletnem naslovu RIC. Maturanti bodo lahko vstopili v program za ogled rezultatov s pomočjo šifre, ki je sestavni del šifer pri pisnem delu izpitov splošne mature, in svoje EMŠO.

Ta dan, to je 12. julija 2021 ob 11.00 uri, maturanti pridejo v šolsko predavalnico, da prevzamejo maturitetno spričevalo in obvestilo o uspehu na maturi ter certifikat o znanju tujega jezika (če mu pripada). Rezultati SM za celotno šolo so objavljeni na spletni strani šole pod zavihkom aktualno. 

Ob tem podrobneje pogledajo rezultate v odstotkih in meje za oceno za vsak predmet posebej, kar je pomembno za morebitno podajo pisne zahteve za vpogled v izpitno dokumentacijo na RIC (če za boljšo oceno manjka le kak procent).

Možen je le osebni dvig dokumentacije, ker je potreben lastnoročni vpis v Knjigo maturantov.

Maturanti, ki se podelitve 12. 7. 2021 nikakor ne bi mogli udeležiti, to lahko storijo še v času uradnih ur v tajništvu šole. Uradne ure tajništva v času dopustov bodo objavljene na šolski spletni strani.

Maturitetno spričevalo je pogoj za vpis na fakulteto, ki poteka konec julija in v začetku avgusta, zato si planirajte počitnice in potovanja tako, da boste dokumente prevzeli pravi čas.

Maturanti, ki mature ne bodo opravili, se morajo 12. 7. 2021 oglasiti v šoli, da se bodo prijavili na jesenski rok mature. Zadnji dan za prijavo je 13. 7. 2021.

https://www.ric.si/splosna_matura/statisticni_podatki/    

Anica Šaljaj, tajnica ŠMK 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...