Pojdi na glavno vsebino

Rezultati mature

Maturant, ki je uspešno opravil splošno maturo, na dan razglasitve rezultatov splošne mature dobi Maturitetno spričevalo. 

Rezultati splošne mature 2019 bodo znani 11. julija 2019 (jesenski rok 17. september 2019) od 7.00 dalje na spletnem naslovu RIC. Maturanti bodo lahko vstopili v program za ogled rezultatov s pomočjo šifre, ki je sestavni del šifer pri pisnem delu izpitov splošne mature in svoje EMŠO.

Ta dan, to je 11. julija 2019 ob 11.00 uri, maturanti pridejo v šolsko predavalnico, da prevzamejo maturitetno spričevalo, obvestilo o uspehu na maturi in originalni spričevalo 4. letnika. (Rezultati SM za celotno šolo so objavljeni na spletni strani šole pod zavihkom aktualno.

Ob tem podrobneje pogledajo rezultate v odstotkih in meje za oceno za vsak predmet posebej, kar je pomembno za morebitno podajo pisne zahteve za vpogled v izpitno dokumentacijo na RIC (če za boljšo oceno manjka le kak procent).

Maturanti dobijo tudi vabilo na slavnostno podelitev spričeval, ki je zadnje dni septembra 2019, ko imajo maturanti še status dijaka.

Možen je le osebni dvig dokumentacije, ker je potrebe vpis v Knjigo maturantov.

Maturanti, ki se podelitve 11. 7. 2019 nikakor ne bi mogli udeležiti, to lahko storijo še v času uradnih ur v tajništvu šole. Uradne ure tajništva v času dopustov bodo objavljene na šolski spletni strani.

Maturitetno spričevalo in spričevalo 4.letnika je pogoj za vpis na fakulteto, ki poteka konec julija in v začetku avgusta, zato si planirajte počitnice in potovanja tako, da boste dokumente prevzeli pravi čas.

Maturanti, ki mature ne bodo opravili, se morajo 11. 7. 2019 oglasiti v šoli, da se bodo prijavili na jesenski rok mature. Zadnji dan za prijavo je 12. 7. 2019.

https://www.ric.si/splosna_matura/statisticni_podatki/    

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...